Blog


Innerlijk kindwerk

Voor mij bestaat de kern van het helen van jezelf uit het herstel van de verbinding met je innerlijk kind.
Met het kind wat vroeger gewond is geraakt en waar jij nu als volwassene contact mee gaat maken.
Waar je voor gaat zorgen, samen naar situatie(s) van vroeger teruggaan en daar uiten, teruggeven, loslaten wat nodig is.
Zo heel je de verbinding van jou als volwassene met je innerlijk kind.
Hierdoor voel je je meer heel, je leert jezelf te troosten, bevestiging in jezelf te vinden.

Hypnotherapie bij kinderen met buikpijn en buikklachten

Hypnotherapie helpt echt bij buikpijn en buikklachten.

Professor dr. Marc Benninga kinderarts maag- darm- en leverziekten zegt:
“Hypnotherapie, de meest aangetoonde effectieve methode voor kinderen met functionele buikklachten”.
(Wanneer er geen organische oorzaak wordt gevonden is er sprake van functionele buikpijn).

Bij een onderzoek waarbij de helft van ruim 50 kinderen gedurende drie maanden zes hypnotherapiesessies kreeg van een hypnotherapeut en de andere helft kreeg een standaardtherapie bij een kinderarts (Benninga).

85% van de kinderen in de hypnosegroep was één jaar na afloop van de therapie pijnvrij, versus 25% van de kinderen in de groep van de kinderarts.

Heeft je kind last van chronische buikpijn, pds of functionele buikpijn dan wil ik hem of haar graag helpen door middel van Hypnotherapie.

Voor meer informatie neem gerust contact met me op.

Angst

Je kunt in je leven erg beperkt worden door angsten. Wanneer dat zo is heb je waarschijnlijk al van alles geprobeerd, veel van wat je aangereikt hebt gekregen of gevonden hebt op internet heeft te maken met symptoombestrijding, je dekt daarmee het probleem tijdelijk toe maar het blijft onder de oppervlakte bestaan. Hoe fijn zou het zijn om er voor eens en voor altijd mee af te rekenen? Hierbij kan Hypnotherapie je helpen. Waardoor? Omdat je met Hypnotherapie terug gaat naar de oorsprong van het probleem, daar is energie vastgezet, is iets geblokkeerd geraakt, is een overtuiging ontstaan waardoor je het huidige probleem hebt gekregen. Daar gaan we met Hypnotherapie aan werken zodat je het aan kunt kijken, doorleven, van een afstand bekijken om inzicht te krijgen en tenslotte kun je het loslaten.  Je zal het dan anders gaan zien en ervaren en merken dat je probleem is opgelost. 

Lees meer »

Onbewuste overtuigingen

Herken je het gegeven dat je iets heel graag zou willen maar dat het je maar niet lukt om stappen in die richting te zetten? Dan kan het zijn dat onbewuste overtuigingen je tegenhouden. Je wilt bijvoorbeeld een nieuwe opleiding starten maar je stelt het steeds maar uit. Hierbij is hypnotherapie uitermate geschikt om je uit het uitstelgedrag te halen. We gaan dan kijken naar wat op onbewust niveau jou tegenhoudt om je dromen te verwezenlijken, om actie te ondernemen richting een doel wat je jezelf graag zou stellen. Het kan dan nodig zijn om hier een sessie aan te wijden, je komt er bijvoorbeeld achter dat je toen je nog heel klein was de overtuiging hebt gekregen dat onbekende dingen je toch niet lukken. Je gaat dan terug naar het moment waarop die overtuiging is ontstaan en er wordt daar het nodige werk verricht. Tevens plaatsen we dan een overtuiging die jou wel verder gaat helpen. Dit is op allerlei gebieden in je leven toepasbaar en het is verrassend hoe snel en goed dit echt resultaat heeft in je gedrag.

Lees meer »

Alles heeft zijn eigen tijd

Alles heeft zijn eigen tijdKen je het gevoel dat je dingen wilt forceren, naar je hand wilt zetten, af wilt dwingen.Je gaat op dat moment voorbij aan de natuurlijke tijd wat alles en iedereen heeft en ook nodig heeft.En aan het feit dat als er iets niet meer natuurlijk is, niet meer in zijn oorspronkelijke staat is, dat eerst hersteld moet worden.Als metafoor beschrijf ik nu een voorbeeld met een vriezer. Wanneer je een vriezer niet op tijd ontdooit (terugbrengt in zijn natuurlijke staat hoe die bedoeld is te zijn) gaan de brokken ijs je belemmeren om de lades goed te kunnen sluiten, je moet wrikken en duwen om de vriezer weer dicht te krijgen en ook kan hij niet meer goed gevuld worden. Wanneer je de vriezer wel regelmatig ontdooit heb je hier geen last van.Wanneer je dan besluit de vriezer te ontdooien moet dat vaak het liefst in een half uur gebeurd zijn. Je wilt het proces van ontdooien versnellen en gaat met een mes lopen hakken (waardoor je ook nog de vriezer kunt beschadigen).Als je echter de vriezer in zijn eigen tempo laat ontdooien hoef je zelf niks te doen, moeiteloos laat de vriezer de stukken ijs vallen en in water veranderen.Het enige wat je hoeft te doen is het water opdweilen.Zo is het ook met mensen en met het geforceerde willen.Elk mens heeft een natuurlijke staat van zijn, ieder mens is in essentie liefde.Doordat er zoveel op ons afkomt hebben we als mens de tijd nodig om te herstellen, ons terug te trekken, tot jezelf te komen. Wanneer de ander dat niet respecteert stroomt het niet meer, gaat het niet meer moeiteloos. Er ontstaat irritatie over en weer (brokken ijs) die belemmeren om met elkaar om te gaan zoals het bedoeld is, in liefde.Wanneer mensen elkaar de ruimte geven keren de liefde en de moeiteloosheid terug, vertrouwen in zichzelf en in elkaar en in het gegeven dat alles zijn eigen tijd heeft; de stukken ijs lossen op in water, het gevoel, de liefde kan weer stromen.

Lees meer »